logo

December 2014

logo

RC Flying Dragon


Deze maand reviewen we de RC Flying Dragon. Deze draak vliegt als een echte draak en slaat met zijn vleugels. De draak is een beetje eigenzinnig en het is jouw taak om de draak te temmen! Durf jij deze uitdaging aan te gaan? Lees dan verder!


Hoe ziet de Flying Dragon er uit? 4 sterren

De draak ziet er gaaf uit. Hij kijkt woest uit zijn vurige ogen, is felrood en laat je bloeddorstig zijn tanden zien. Ook heeft de draak stekels, grote poten en enorme vleugels. Bovenop zijn rug zitten vier rotorbladen, twee grote en twee kleine. Daarnaast is de controller van de draak ook niet voor de poes want als je de controller in je handen hebt heb je ook de gevaarlijke klauwen van de draak in je handen.


Opbouw 4 sterren

Om aan de gang te kunnen met de Flying Dragon moet je hem eerst even opladen. Dit doe je met 6 AA batterijen. Dit gaat als volgt; je stopt de batterijen in de controller, je haalt het kabeltje uit de controller en klikt het in de draak, je zorgt ervoor dat de controller op het goede kanaal staat en vervolgens laat je de draak opladen. Als je voor het eerst met de draak vliegt kan het zijn dat hij een beetje een afwijking heeft, dit kun je bijstellen met de dimmer. Dit alles wordt uitgelegd in de handleiding.


Instructies 4 sterren

Als de Flying Dragon opgeladen is kun je er mee gaan vliegen. Een draak tem je niet zomaar vandaar dat je aan de slag moet! Waarschijnlijk ben je wel bekend met de controller van de draak, omdat deze qua knopjes lijkt op een controller van een afstand bestuurbare auto. Wanneer je een tijdje vliegt met de Flying Dragon merk je dat je het steeds beter lukt. Als je op de knop aan de zijkant van de controller drukt slaat de draak met zijn vleugels. Dit kan je ook doen tijdens het vliegen, wat de draak er nog gevaarlijker uit laat zien.


Kwaliteit 3 sterren

De draak is gemaakt van plastic en weegt niet veel, maar dit is niet gek omdat hij de lucht in moet! Van een aantal onderdelen zitten er reserveonderdelen in de doos, dit is erg handig voor het geval dat je draak toch iets te hard crasht. Dan kun je in de handleiding vinden hoe je bijvoorbeeld nieuwe rotorbladen monteert. De draak heeft flink wat te verduren doordat hij af en toe van een hoogte naar beneden stort. We hebben de draak aan een aantal tests laten ondergaan en hier kwam hij goed uit. Zo hebben we onder andere getest hoe hoog de draak kan, of hij kan opstijgen met wat tegenkracht én we hebben hem natuurlijk een uitbundige crash test laten onder gaan. De draak had wel wat moeite met vliegen met harde wind, daarom raden we het aan om binnen te vliegen.Fun factor en orginaliteit 5 sterren

Het is best een uitdaging om de draak te laten doen wat jij wilt, maar als je een tijdje oefent zal het je lukken en kun je de raarste capriolen uithalen. Zo kun je met de draak je fantasie de vrije loop laten gaan en de rest van je speelgoed aanvallen met een vliegend monster.


Conclusie 4 sterren

Wij vinden de Flying Dragon erg gaaf. Hij ziet er uit als een echte angstaanjagende draak en vliegt zo weg! Om de draak te temmen moet je wat in je mars hebben. Het is leuk dat je als je de draak bestuurt ook zijn klauwen in je handen hebt. Een nadeel is wel dat het lastig is om in een kleine kamer met lampen en vazen rond te vliegen.
Prijsvraag

Prijs

Wil jij kans maken op de RC Flying Dragon? Doe dan mee aan de prijsvraag!


Welke naam zou jij jouw RC Flying Dragon geven?