logo

November 2014

logo

Teksta Robot Puppy


Deze maand reviewen we een robot puppy. Deze puppy poept niet én hoef je niet buiten in de regen uit te laten! Wel moet je hem een beetje liefde geven en kun je hem kunstjes laten doen. Ook kun je hem met een i-pad verschillende coole dingen laten doen, zo kan hij zelfs een salto achterover doen!


Hoe ziet een Teksta Robot Puppy er uit? 4 sterren

Aan Teksta’s bouw, zijn oren en zijn staartje kun je herkennen dat het een hond is. Hij ziet er niet uit als je typische trouwe viervoeter maar is een kruising tussen een hond en een robot. Zo heeft hij bijvoorbeeld een zwarte zonnebril op en heeft hij een aantal gekleurde lampen rond zijn ogen, hiermee geeft hij signalen over zijn gevoelens. Deze lampen zijn rond en bovendien erg schattig waardoor Teksta’s cuteness gehalte omhoog gaat.


Opbouw 4 sterren

Als je Teksta wilt gebruiken moet je er eerst 4 AA batterijen in doen. Hiervoor schroef je het klepje op zijn buik open, doe je de batterijen er in en schroef je het klepje weer dicht. In het botje van Teksta zit al 3 mini batterijen. Als de batterijen er in zitten en je op de AAN-knop drukt kun je met Teksta gaan spelen. Als het je het niet lukt om Teksta in elkaar te schroeven kun je altijd een van je ouders inschakelen.


Instructies 2 sterren

Als je Teksta in elkaar hebt gezet kun je hem ontdekken door ermee te gaan spelen. Teksta begin namelijk meteen vrolijk met je te blaffen en wil met je spelen. Als je de iets moeilijkere trucjes wilt ontdekken kun je het instructieboekje erbij pakken. Hierin worden alle functies van de robot puppy uitgelegd. Op het YouTube kanaal van Tekstarobotics staat ook een duidelijke instructievideo. Hierin kun je alles informatie uit het instructieboekje zien met een uitleg erbij.


Kwaliteit 4 sterren

Hoewel de puppy wat mechanisch klinkt is de kwaliteit van de puppy wel goed. Soms belandt hij na zijn achterwaartse salto niet helemaal op zijn pootjes maar hier kan hij gewoon tegen. Daarnaast heeft Teksta de signalen die je geeft soms niet direct door waardoor hij bijvoorbeeld niet gaat zitten als je met je hand naar beneden beweegt. Maar een echte puppy luistert soms ook niet dus dit vinden wij niet erg.Fun factor en orginaliteit 5 sterren

De robot puppy heeft enorm veel mogelijkheden. Hij volgt je, je kunt het een salto laten doen, je kunt hem aaien over zijn hoofd, je kunt hem bevelen geven én je kunt hem laten zitten, dansen en blaffen. Met de app voor de i-pad kun je hem ook instructies via een i-pad geven. Zo kan hij bijvoorbeeld ‘Happy Birthday’ blaffen en je hem eigen liedjes laten blaffen. Het nadeel is wel dat je voor dit gedeelte een i-pad nodig hebt. Maar ondanks dat waren we verrast door de vele mogelijkheden die Teksta heeft.


Conclusie 4 sterren

Teksta is een robot puppy met veel mogelijkheden, daardoor kun je je er een lange tijd mee spelen. De achterwaartse salto die hij doet is indrukwekkend. De kwaliteit van de hond is goed ondanks dat hij veel geluid maakt. Je hebt alleen wel een i-pad nodig als je gebruik wilt maken van bepaalde functies. Als je het instructie filmpje kijkt snap je vrij snel wat je kunt doen met Teksta, je zou het instructieboekje dan nog kunnen gebruiken als bepaalde dingen niet lukken. Kortom een toffe robot puppy!
Prijsvraag

Mag jij geen echte hond van ouders of verzorgers? Dan is de Teksta robot de oplossing! Of lijkt het je gewoon leuk om een robot puppy te hebben? Geef dan antwoord op de volgende vraag en maak kans op deze Teksta robot puppy!


Welk trucje zou jij Teksta laten doen?

Prijs