Gadget van de Maand maart Review

LEGO® Star Wars™ The Ghost™

Magic Jinn

Deze maand reviewen we het LEGO® Star Wars ruimteschip The Ghost (75053). De LEGO Star Wars lijn bevat nu ook karakters van de nieuwe Disney tv-serie Star Wars Rebels. Deze serie kun je vanaf 3 oktober op Disney XD zien. In Star Wars Rebels gaan Ezra, Kanan, Sabine, Zeb, Chopper en Hera de strijd aan tegen het machtige Keizerrijk. Samen nemen de rebellen het op tegen gevaarlijke tegenstanders, beleven ze spannende avonturen en ontpoppen ze zich tot de grootste helden. Ben jij klaar om een galactische held te worden? Lees dan verder!Hoe ziet LEGO Star Wars The Ghost er uit?

5 sterren

De doos van The Ghost ziet er erg gaaf uit, een aantal van de functies van het ruimteschip worden uitgelegd en deze zijn veelbelovend. Boven op het schip zit een ruimtekoepel waarmee Kanan The Ghost kan beschermen tegen aanvallende Tie Fighters. Het schip heeft twee boordwapens die echt kunnen schieten. Ook zijn er ontsnappingscapsules aan boord voor als het ooit echt mis gaat. Het schip en de minifiguren zijn erg gedetailleerd. The Ghost lijkt in vele opzichten enorm op het echte schip uit de serie. Hij heeft veel dezelfde kleuren, deuren, klepjes, ramen, achterlampen en ga zo maar door. Daarnaast zitten er nog veel meer gave functies op die je ontdekt tijdens het bouwen van het ruimteschip.


Opbouw

3 sterren

Het bouwen van je LEGO ruimteschip is natuurlijk net zo belangrijk als er mee spelen of mooi neerzetten op je kamer. Dit LEGO pakket is geschikt voor kids vanaf 9 jaar, ben je jonger, dan is er vast wel een ouder die je graag helpt. Je bent er meer dan 3 uur mee bezig om het 929 tellende ruimteschip op te bouwen, maar als je de Ghost eenmaal opgebouwd hebt, dan heb je ook echt wat! Je moet wel scherp blijven, want het is wel best pittig om de gedetailleerde Ghost te bouwen. Gelukkig nemen de instructies je er stap voor stap doorheen.Instructies

5 sterren

Je hoeft niet bang te zijn dat je niet weet hoe je de Ghost moeten bouwen want elk onderdeel wordt duidelijk uitgelegd in het instructieboek. Er zijn maar liefst twee instructieboeken waarin alle stappen uitgebreid uitgelegd worden met afbeeldingen. De LEGO steentjes zitten in zes genummerde zakken, die je ook in de instructieboeken ziet. Het boek heeft duidelijke icoontjes en subcategorieën. Het geeft aan als je het schip om moet draaien, hoe vaak je een bepaald onderdeel moet bouwen en het geeft aan als een subonderdeel moet bouwen dat je later toevoegt aan het ruimteschip. Als je een onderdeel in spiegelbeeld moet bouwen legt het boek het gewoon nog een keer uit. Bij het opbouwen moet je goed opletten dat je de stickertjes recht plakt want dit blijft lastig.


Kwaliteit

5 sterren

Zoals je misschien wel weet is het niet fijn om met je bloten voeten op een stevig LEGO steentje te staan. Dit geldt ook voor de LEGO Star Wars steentjes. De steentjes van de LEGO zijn zelf erg goed en niet stuk te krijgen. De doos van de Ghost bevat heel veel kleine onderdeeltjes en hier moet je vanzelfsprekend iets voorzichtiger mee zijn, want ze kunnen snel kwijtraken of opgegeten worden door de stofzuiger.


Fun factor en orginaliteit

5 sterren

De LEGO Star Wars The Ghost is een van de meest uitgebreide en gedetailleerde LEGO ruimteschepen en je kunt werkelijk enorm veel dingen met het schip doen. Je bent even bezig met het bouwen maar een supergaaf ruimteschip heb je natuurlijk niet in drie tellen. Daarnaast is het leuk om te puzzelen met alle steentjes en om uiteindelijk iets moois te maken. LEGO Star Wars Rebels is een goede toevoeging aan je collectie en kun je met trots op je kamer neer zetten. Je kunt The Ghost combineren met alle andere LEGO Star Wars producten en zo je eigen galactische rijk creëren.


Conclusie

4 sterren

Als je gek bent van Star Wars Rebels of gek bent van LEGO, dan is dit ruimteschip zeker een aanrader. Het schip is groot, ziet er super vet uit, heeft allerlei klepjes en onderdelen, met de 360 graden draaibare geschutkoepel kun je Zeb door de ruimte laten speuren en je kunt met je favoriete karakters Hera, Kanan, Zeb tegen een Stormtrooper strijden. Als je uitgekeken bent op het schip kun je altijd nog je eigen schip maken van deze multi-inzetbare steentjes.


Prijsvraag

Prijs

Laat ons weten wat jij leuk vindt aan Star Wars Rebels en wie weet krijg jij een LEGO Star Wars The Ghost thuis gestuurd! We geven er maar liefst drie weg!

Algemene Voorwaarden